Hyvästit analytiikalle

08.07.2023

Yksityisyys on ollut Sävymedian perustamisesta saakka yrityksen tärkeimpiä arvoja. Asiakkaidemme ja käyttäjiemme henkilötiedot ja nettikäyttäytyminen eivät kuulu ulkopuolisille.

Toimintamme alussa käytimme hetken Googlen analytiikkatyökaluja, mutta luovuimme niistä jo useita vuosia sitten. Googlen sijasta siirryimme käyttämään avoimen lähdekoodin Matomo-seurantatyökalua, joka on ollut kokonaisuudessaan Sävymedian hallinnoima työkalu.

Heinäkuun 2023 alusta olemme poistaneet käytöstä myös Matomo-analytiikan kaikissa verkkopalveluissamme. Hyvästit kyttäykselle!

Osa palveluistamme on varustettu teknisillä mittareilla, joilla esimerkiksi käyttäjämääriä voidaan seurata. Nämä mittarit ovat aina täysin anonyymeja - pelkkiä kellonaikoja ja kappalemääriä - eikä niihin yhdistetä edes IP-osoitteita. Nämä yksinkertaiset tilastot ovat Sävymedialle enemmän kuin riittäviä.

Vaikka Sävymedia onkin maailman mittapuulla pieni toimija, haluamme tällä osoittaa, että käyttäjien henkilötiedot eivät ole kauppatavaraa ja verkossa voi toimia myös ilman turhaa seurantaa.