Sukukompassi

Sukukompassi on Sävymedian kehittämä työkalu sukututkimukseen ja sukupuun laatimiseen.

Miksi Sukukompassi?

Sukututkimustyökaluja on toki tarjolla muitakin kuin Sukukompassi. Niissä on kuitenkin tiettyjä haasteita.

Ensimmäinen haaste on vanhentunut tekniikka. Olkoonkin että sukututkimuksen perusteet eivät juuri ole vuosien saatossa muuttuneet, ovat ohjelmat teknisesti vanhentuneita. Ne eivät välttämättä toimi uusilla käyttöjärjestelmillä, puhumattakaan siitä, että niitä voisi käyttää mobiililaitteilla. Sukukompassi vaatii toimiakseen ainoastaan nettiselaimen, joten ensimmäinen ongelma on taklattu. Palvelu toimii myös mobiililaitteilla.

Toinen ongelma liittyy nettipohjaisiin sukututkimustyökaluihin, joita on tarjolla useitakin. Nämä palvelut ovat käytännössä kaikki Euroopan lainsäädännön ulkopuolella, joten niiden henkilötietojen käsittelyn asianmukaisuudesta ei ole takeita. Sukupuu sisältää tietoja, joita ei haluta ulkopuolisten nähtäville, vaikkei sukupuussa varsinaisesti salaisuuksia olisikaan. Sukukompassi on rakennettu siten, että tiedot ovat turvassa Sävymedian pilvessä. Emme myöskään koskaan luovuta tietojasi ulkopuolisille – tästä syystä palvelussa ei ole esimerkiksi mainoksia laisinkaan. Emme myöskään käytä ulkopuolisia seurantatyökaluja palvelun käytön seurantaan, ainoastaan Sävymedian sisäistä, anonymisoivaa analytiikkatyökalua.

Kolmas haaste voi liittyä palveluiden kieleen ja asiakaspalveluun. Ulkomaiset palvelut eivät välttämättä tarjoa tukea suomeksi, vaikka itse sukupuun tekeminen onnistuisikin äidinkielellä. Palveluissa voi olla myös rajoituksia sukupuuhun lisättävien henkilöiden määrän osalta. Sukukompassissa tällaisia esteitä ei ole – samalla maksulla voit lisätä sukupuuhusi kymmenen tai tuhat henkilöä. Opastamme palvelun käytössä ja kehitämme palvelua myös aktiivisesti saadun palautteen pohjalta.

Mitä Sukukompassiin voi kirjata?

Sukukompassiin voi kirjata seuraavia tietoja, ns. kortteja:

  • Henkilö
  • Lemmikki
  • Rakennus
  • Tarina
  • Tapahtuma
  • Tiedosto

Jokaiselle kortille voi lisätä tietynlaista tietoa. Esimerkiksi henkilölle voi lisätä nimen lisäksi syntymä- ja kuolintietoja, valokuvan, perhesuhteet ja ammatin. Rakennukselle voi puolestaan lisätä osoitteen ja kuvan. Tiedostot voivat olla sukuun liittyviä valokuvia, dokumentteja tai vaikka kirjeitä.

Sukukompassi tarjoaa siis perinteistä sukupuuta laajemmat mahdollisuudet kerätä perhehistoriaa yhteen paikkaan. Korttien välille puolestaan luodaan suhteita ja linkkejä, joilla kortit yhdistyvät sukupuuksi.

Sukupuuhun tallennettujen tietojen perusteella voi muodostaa erilaisia sukupuu- ja aikajananäkymiä.

Jos listalta mielestäsi puuttuu olennaista, niin ole yhteydessä tukeemme, niin pohditaan mahdollisuuksia lisätä uudenlaisia kortteja ja niihin liittyviä tietoja.